Tietoa meistä

Sahlman Makeiset on pieni makeisalan yritys, jonka toiminta perustuu perinteisiin ja varmaan ammattitaitoon. Valmistamme makeisemme Mäntsälässä käsityönä alkuperäisen reseptiikan mukaisesti. Käytämme aina parhaita mahdollisia raaka-aineita ilman säilöntäaineita. Lisäksi pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan käyttämään suomalaisia raaka-aineita.

Omalla tuotemerkillämme myymme tuotteita kotimaassa, ja vientiin valmistamme tuotteet asiakkaiden omilla kääreillä. Viennin osuus tuotannosta on noin 60%. Tuotteitamme myydään laaja-alaisesti koko Suomessa, ja yleisimpiä paikkoja on vähittäiskaupan liikkeet (erityisesti K-Ryhmä), erikoisliikkeet, messut sekä markkinat. Myymme tuotteet suoraan tai edustajiemme kautta. Jos tuotteimme myynti kiinnostaa, niin ota yhteyttä suoraan Yhteystiedot-sivun kautta.

A black and white picture of the owner of Sahlman Makeiset

Marko Sahlman, yrittäjä

Three bars of fudge on a table, surrounded by smaller pieces of fudge

Toffeen syntyhistoria

Sahlman Makeiset on perustettu vuonna 1984, ja se on säilynyt perheyrityksenä siitä asti. Toffeen syntytarina alkoi vuodesta 1983, kun yrityksen perustaja, Pertti Sahlman, halusi luoda toffeen, joka olisi parempaa kuin paksu, ylimakea fudge, mitä markkinoilla siihen aikaan oli tarjolla.

”Tapasin ystäväni syksyllä 1983, ja hän kertoi tekevänsä gradututkielmaa xylitolitoffeesta. Yhdessä lähdimme kehittämään oman reseptin mukaista toffeeta, joka olisi pehmeää, maukasta, ja ei saisi tarttua hampaisiin. Ystäväni järjestämissä tiloissa Viikin yliopiston laboratoriossa teimme ensimmäisen erän, joka myytiin hetkessä suurella suosiolla. Ensimmäisten erien jälkeen sanoin itseni irti vakitöistäni, ja minusta tuli yrittäjä.”
- Pertti Sahlman, perustaja
Two pictures of the founder of Sahlman Makeiset

Alun suosion jälkeen päätös tuotteen jatkosta oli tehtävä pikimmiten, ja Pertti vuokrasikin tilat Kauniaisista yritykselle. Asiakkaita tuli runsaasti, alkuun noin 10–15 karkkipussimyymälää, Stockmann, sekä erillisiä karkkikauppoja. Vuonna 1985 alkoi myös vienti Ruotsiin, ja vienti on vielä tänäkin päivänä yksiä merkittävimmistä liiketoimistamme. Myös jotkut alkuperäiset jälleenmyyjät, kuten Stockmann, ovat edelleen asiakkaitamme.

Two pictures of the founder of Sahlman Makeiset
”Toimitin alussa tuotteet itse liikkeisiin, ja samalla tein myyntityötä. Iltaisin ja öisin sitten keittelin, ja valmistelin toffeita. Vuonna 1986 avattiin tehtaanmyymälä, ja palkkasin ensimmäisen työntekijän itseni lisäksi, joka hoiti myös muun myynnin ja markkinoinnin. Myös kondiittori ja kiireapulaisia palkattiin auttamaan”, Pertti muistelee.

Yrityksen tilat siirtyivät vuonna 1986 Helsingin Vuosaareen, jossa tuotanto laajeni toffeen lisäksi myös muun muassa konvehteihin, marmeladeihin, riisisuklaa-leipiin. Tänä päivänä tuotanto keskittyy kahteen päätuotteeseen: alkuperäisreseptillä valmistettuihin toffeetankoihin, sekä aidoista marjoista tehtyihin marmeladeihin.

Old picture of fudges
A picture of a man decorating chocolate

Kondiittori Heikki Ertovaara

Picture of decorated chocolates

Sahlman Makeiset piti Helsingissä tilojensa yhteydessä yli kahdenkymmenen vuoden ajan tehtaanmyymälää, millä on ollut merkittävä rooli yrityksen tunnettavuuden lisäämisessä. Vuonna 2006 tehdas muutti Helsingistä Mäntsälään ja samalla tehtaanmyymälä lopetti toimintansa. Nyt Sahlman Makeiset on toisen sukupolven yrittäjän, Marko Sahlmanin myötä, kasvanut merkittäväksi toffeetankojen valmistajaksi kotimaassa. Yrityksen toimintatapa on pysynyt samana alusta lähtien; nopeat toimitukset ja pienet välivarastot takaavat tuotteiden tuoreuden. Tuotteet valmistetaan edelleen käsityönä ja alkuperäisen reseptin mukaan, sekä asiakkaiden toiveet otetaan aina huomioon.